-


Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Υ. κ. Κ. Μάρκου στις 15/03/2019

Αγαπητά μέλη,

 

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με το Πρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Υ. κ. Κ. Μάρκου στις 15/03/2019 με την παρουσία του Προέδρου της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Δ. κ. Χ. Σαμπάνη και του Γεν. Γραμματέα κ. Σπ. Μπακατσέλου.

 

      Τέθηκαν και συζητήθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα που αφορούν την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη και την αναδιοργάνωση Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων.

 

      Εκφράστηκαν οι διαφωνίες μας στα θέματα της εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη και τις προϋποθέσεις δημιουργίας των επιστημονικών εταιρειών κορμού, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί από την ολομέλεια του Κ.Ε.Σ.Υ. προς συζήτηση και ψήφιση στο Υπουργείο Υγείας και στο Κοινοβούλιο.

 

      Ιδιαίτερα, εκφράστηκαν εκ μέρους μας έντονες αντιρρήσεις, για τις διαδικασίες απονομής της εξειδίκευσης στον Σ.Δ. που αναφέρονται στις μεταβατικές διατάξεις, στην αναδιοργάνωση των διαβητολογικών Μονάδων και Ιατρείων, οι οποίες όμως, όπως προέκυψε από τη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Υ., είχαν ήδη αποφασιστεί και αναμένεται δημοσιευθούν στο Φ.Ε.Κ.

 

      Επιπλέον, εκφράσαμε τις έντονες αντιρρήσεις μας σχετικά με τις προϋποθέσεις δημιουργίας των επιστημονικών εταιρειών κορμού και εξειδίκευσης και ζητήσαμε ο καθορισμός αυτών να γίνει μετά από αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και όχι με απλή της παρουσία στην Αθήνα, δεδομένης της συμβολής και συμμετοχής της Εταιρείας μας (ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Δ.) στην ανάπτυξη και εδραίωση της Διαβητολογίας στη χώρα μας.

 

      Οι θέσεις μας αυτές, όπως φάνηκε από τη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Υ, κ. Κ. Μάρκου, δεν έγιναν δεκτές.Οπότε, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις που θα κατοχυρωθούν από το Υπουργείο Υγείας και το Κοινοβούλιο.

  

     Σε κάθε περίπτωση, παρά την οποιαδήποτε έκβαση, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Δ), σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.), θα διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματα των μελών της και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.


     Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 2 Απριλίου 2019, ψηφίστηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι αρμοδιότητες έγκρισης εκδηλώσεων των Επιστημονικών Εταιρειών, μετατοπίζονται από τον Ε.Ο.Φ. στο Κ.Ε.Σ.Υ. (Ν. 4600 ΦΕΚ (43_9-3-2019 τΑ΄).

 

 

Εκ μέρους του Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Χ. Σαμπάνης

 

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Σπ. Μπακατσέλος

 

 

-
-

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

-
-

Λίστα Επικοινωνίας

-
Συμπληρώστε το email σας ώστε να λαμβάνετε περιοδικές ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές μας!
-
-

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γ. Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων) ΤΚ 54646 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310250034
Fax: 2310250084
E-mail: [email protected]

-