-


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 15/9/2021: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ με τίτλο «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη».

Το Τμήμα της Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  η Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Α.Χ.Ε.Π.Α» προκηρύσσουν την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη». Το εν λόγω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και παρουσίασε εξαιρετική επιτυχία με τη συμμετοχή φοιτητριών/των από όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο.

 

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι: η εκπαίδευση όλων  των επαγγελματιών Υγείας (ιατρών, νοσηλευτών, διαιτολόγων και παραϊατρικού προσωπικού) στην σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του, με βάση όλα τα νεότερα δεδομένα σε όλους τους επιμέρους τομείς. Ειδική βαρύτητα δίνεται στην σύγχρονη φαρμακοθεραπεία και τεχνολογία (αντλίες ινσουλίνης-αισθητήρες γλυκόζης). Η ραγδαία ανάπτυξη  πολλών νέων φαρμάκων και τεχνολογικών επιτευγμάτων στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σ.Δ. τα τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την δυσχέρεια στην επιλογή του καταλληλότερου θεραπευτικού σχήματος στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη. Η  παρακολούθηση του Π.Μ.Σ, θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε μία άριστη και τεκμηριωμένη γνώση όλων των θεμάτων, τα οποία αφορούν τον Σ.Δ. ακαδημαϊκά ή/και επαγγελματικά.

 

Ο σκοπός συνοπτικά του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της εφαρμογής, της έρευνας και  της γνώσης σε ολόκληρο το επιστημονικό πεδίο του Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και ο εφοδιασμός των μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών με εξειδικευμένες γνώσεις.

 

Η ανάπτυξη της διδασκαλίας του προγράμματος έχει ανατεθεί σε διακεκριμένους, καταξιωμένους και με εμπειρία πολλών χρόνων στην αντιμετώπιση του Σ.Δ.,  συναδέλφους από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο. Επιπρόσθετα, έχει αναπτυχθεί συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Harvard (USA), το University of Tübingen (Germany) και το University of Sheffield (UK), στο πλαίσιο της οποίας παρέχεται η δυνατότητα για περαιτέρω ερευνητική δραστηριότητα. Η κλινική άσκηση πραγματοποιείται στα εξειδικευμένα ιατρεία του Διαβητολογικού Κέντρου της Α΄ ΠΡΠ του Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.». Για τις/τους μεταπτυχιακές/ούς  φοιτήτριες/τές του Π.Μ.Σ. κατά τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, εξασφαλίστηκε δωρεάν συμμετοχή σε δύο συνέδρια: α) ένα ελληνικό με θέμα την νεότερη τεχνολογία και β) ένα διεθνές με θέμα τη Διαβητική Νευροπάθεια.

 

Με ιδιαίτερη και πλήρη αίσθηση τιμής και ευθύνης σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Π.Μ.Σ., με τη βεβαιότητα ότι θα σας προσφέρει άριστη και εμπεριστατωμένη γνώση, καθώς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχημένη ακαδημαϊκή ή/και επαγγελματική σταδιοδρομία, αλλά και για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ατόμων με Σ.Δ.

 

Παρακαλούμε όπως δείτε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022:


Παράταση πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων έως τις 15/9/2021Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων (επιστολή 2.6.2021)

Αίτηση

Πληροφορίες:

www.diabetesmaster.gr

https://www.med.auth.gr/article/prosklisi-ypovolis-aitiseon-sto-pms-neoteres-methodoi-kai-tehnologies-stin-therapeytiki

 

Με τιμή

 

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ.

 

Τριαντάφυλλος Διδάγγελος

 

Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας - Διαβητολογίας ΑΠΘ

 

-
-

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

-
-

Λίστα Επικοινωνίας

-
Συμπληρώστε το email σας ώστε να λαμβάνετε περιοδικές ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές μας!
-
-

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γ. Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων) ΤΚ 54646 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310250034
Fax: 2310250084
E-mail: [email protected]

-