-


9-13/11/2022 35ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο, Δείτε τα βίντεο και τις παρουσιάσεις

Δείτε τα BINTEO και τις ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από το Διαδικτυακό Κανάλι της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Δ. εδώ:Το 35ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.) διοργανώνεται στις 9-12 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στις 20.00-21.30, στο Makedonia Palace.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το κοινό την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Παρακολουθήστε το Συνέδριο σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη webtv.hasd.gr και το Livemedia www.livemedia.gr/35diabetes.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Βράβευση Εργασιών: Θα βραβευθούν έως και τρεις (3) εργασίες με χρηματικό έπαθλο, οι οποίες θα δημοσιευθούν σε τεύχος του περιοδικού «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά». Οι εργασίες προς βράβευση θα πρέπει να υποβληθούν στο [email protected] σε πλήρη μορφή σύμφωνα με τις οδηγίες συγγραφής των εργασιών που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά». Επίσης, θα πρέπει οι συγγραφείς να αποδεχθούν τη δημοσίευση της εργασίας στο περιοδικό «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Το σήμερα στη θεραπεία και στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη αλλάζει. Το αύριο προκαλεί και συναρπάζει.

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ανυπομονεί να φιλοξενήσει στην όμορφη Θεσσαλονίκη Έλληνες και ξένους Ερευνητές στο 35ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριό της, στους χώρους του ξενοδοχείου Makedonia Palace, από τις 9 έως και τις 13 Νοεμβρίου 2022 με βασικό στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση.

Μια συνάντηση θεσμός για την πόλη και την επιστημονική κοινότητα.

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τιμά τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ καθηγητή κ. Θεόδωρο Δαρδαβέση στην Τελετή Έναρξης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 με την εναρκτήρια ομιλία «Ο ευεργετισμός στο πεδίο της υγείας στη Θεσσαλονίκη».

Υποδέχεται τον καθηγητή κ. Αριστείδη Βέβε από τη Βοστώνη με τη διακεκριμένη ομιλία “Diabetic Foot Ulceration: From discovery to new treatments”.

Καλωσορίζει τον καθηγητή Ramzi Ajjan από το Leeds με τη διακεκριμένη ομιλία “Managing the cardiac patient with diabetes: Difficulties and opportunities“.

«Από την κλινική ιατρική στην ιατρική ακριβείας» είναι το θέμα της ομιλίας της Τελετής Λήξης, από την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Ερυφίλη Χατζηαγγελάκη.

Η τεχνολογία στη διαχείριση του ατόμου με Σακχαρώδη Διαβήτη προσφέρει πολλά, τόσο στην ποιότητα ζωής του όσο και στη θεραπευτική προσέγγιση. Η σωστή εκπαίδευση και η ορθολογική της χρήση είναι αναγκαία για τους θεραπευτές υγείας και τρόπος ζωής για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη. Η εξοικείωση με αυτήν, βασικό στοίχημα του Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία δεδομένα για την παθογένεια, τις επιπλοκές και τη θεραπευτική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, με οδηγό την έρευνα και τις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες, όπως αποτυπώθηκαν στα συνέδρια ADA και EASD.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εορταστική Ημερίδα για το κοινό με θέμα «Τι το νεότερο στη θεραπεία και στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη».

Στο Συνέδριο μας χορηγούνται 31 μόρια στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση και τα κριτήρια της EACCME-UEMS.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τα μέτρα ελέγχου κατά του κορονοϊού του Κράτους σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, υποσχόμαστε ένα Covid Free Συνέδριο με φυσική παρουσία και με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Προσδοκούμε ότι το 35ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο θα στεφθεί με επιτυχία, θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα δικαιώσει τις προσπάθειές μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Δημήτριος Σκούτας
Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος,
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ

-
-

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

-
-

Λίστα Επικοινωνίας

-
Συμπληρώστε το email σας ώστε να λαμβάνετε περιοδικές ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές μας!
-
-

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γ. Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων) ΤΚ 54646 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310250034
Fax: 2310250084
E-mail: [email protected]

-