-


Συνεργασία με το Εργαστήριο Προληπτικής Οδοντιατρικής, Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων του Οδοντιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ.

Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι,

Το Εργαστήριο Προληπτικής Οδοντιατρικής, Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων του Οδοντιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. ξεκινά μιά μελέτη καταγραφής της κατάστασης των ούλων ενηλίκων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι τεκμηριωμένος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση φλεγμονής στα ούλα (ουλίτιδα) αλλά και στο στηρικτικό οστούν των δοντιών (περιοδοντίτιδα). Η εμφάνιση και εξέλιξη αλλά και η επιτυχής θεραπεία αυτών των καταστάσεων εξαρτάται από τα επίπεδα του γλυκαιμικού ελέγχου.

Τα παραπάνω έχουν καταδειχθεί από μεγάλης κλίμακας διεθνείς μελέτες, ιδιαίτερα για τον Διαβήτη τύπου 2.  Υπό διερεύνηση τελεί η υπόθεση πως η θεραπεία των περιοδοντικών νόσων οδηγεί σε βελτίωση των επιπέδων του γλυκαιμικού ελέγχου.

Τα αντίστοιχα δεδομένα για τον Διαβήτη τύπου 1 δεν είναι τόσο εκτεταμένα και ελλείπουν από την χώρα μας.

Παρακαλούμε για την συνδρομή των μελών της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην ΔΕΒΕ) στην προσπάθειά μας.

Συνοπτικά, παρακαλούμε να μας παραπέμπονται ενήλικες ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής μας .

Κατόπιν συγκεκριμένου ραντεβού, στα τηλέφωνα 6978704023, 6977743666. Στους ασθενείς αυτούς θα γίνεται πλήρης κλινική εξέταση και ακτινογραφικός έλεγχος με πανοραμική ακτινογραφία, επίδειξη της σωστής στοματικής υγιεινής και αποτρύγωση (καθαρισμός) των δοντιών.

Όλα τα παραπάνω θα παρέχονται δωρεάν.

Σε περίπτωση  διάγνωσης ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας οι ασθενείς θα παραπέμπονται στον οδοντίατρό τους ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας στο Οδοντιατρικό Τμήμα έναντι μικρής αμοιβής.

Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν, κατά προτίμηση γραπτώς ,την αγωγή τους και τις τελευταίες τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

 

Ενημερωτικό σημείωμα


Mε εκτίμηση

Δήμητρα Σακελλάρη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Εργαστήριο Προληπτικής Οδοντιατρικής,Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων

Οδοντιατρικό Τμήμα, Σχολή Επιστημών Υγείας,Α.Π.Θ.

Τηλ:   2310 999565, 999607

e -mail:[email protected]

-
-

Κοινωνική Δικτύωση

Επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

-
-

Λίστα Επικοινωνίας

-
Συμπληρώστε το email σας ώστε να λαμβάνετε περιοδικές ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές μας!
-
-

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γ. Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων) ΤΚ 54646 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310250034
Fax: 2310250084
E-mail: [email protected]

-